Apteekkipalvelut Naarajärvellä ja Jäppilässä

Kysyttävää? Soita tai jätä viesti!
Apteekki Naarajärvellä palvelee ammattitaidolla.

Naarajärven apteekki ja Jäppilän sivuapteekki tarjoavat ystävällistä ja ripeää palvelua. Tarjoamme resepti- ja itsehoitolääkkeiden lisäksi kattavan valikoiman mm. vitamiineja, perusvoiteita ja haavanhoitotuotteita. Meillä saat asiantuntevaa palvelua aina, kun saavut apteekkiimme.

ANJA-annosjakelupalvelu

Apteekkimme tarjoaa lääkkeiden koneellista annosjakelupalvelua, jossa lääkkeet toimitetaan asiakkaille kahdeksi viikoksi kerrallaan kerta-annospusseihin pakattuna.


Ennen annosjakelun aloittamista potilaan kokonaislääkitys ja lääkkeiden yhteisvaikutukset tarkastetaan. Annosjakelupussit helpottavat lääkkeiden ottamista, sillä annospusseihin merkitään lääkkeiden ottoajankohta.


Annosjakelupalvelua tarjoamme kaikille sitä haluaville. Parhaiten se kuitenkin soveltuu potilaille, joilla on useita säännöllisessä käytössä olevia lääkkeitä. Huomaathan, että annosjakelupalkkio on Kela-korvattava 75 vuotta täyttäneille, joilla on käytössään annosjakelun alkaessa vähintään kuusi annosjakeluun soveltuvaa korvattavaa lääkettä.

Kysy palvelusta lisää apteekistamme.


Palveluhinnasto

Käyttämättömien lääkkeiden palauttaminen apteekkiin

Apteekki ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneita ja käyttämättömiä lääkkeitä. Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelyyn. Apteekkari on vastuussa lääkkeiden laadusta apteekissa. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, ei niitä voida enää myydä uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei myöskään hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

Palauta lääkejäte näin:

✔ Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät, kuten ohjetarrat.
✔ Tuo lääkkeet apteekkiin läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa.
✔ Voit poistaa tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleita ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Vie tyhjät lasipurkit lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit jäteastiaan.
✔ Palauta nestemäiset aineet alkuperäispakkauksissaan.
✔ Palauta joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet aina erillisessä läpinäkyvässä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan. Jodipitoisia valmisteita ovat mm. Jodix-tabletit sekä Betadine- ja Iodosorb-valmisteet.
✔ Palauta elohopeaa sisältävät kuumemittarit erillään lääkejätteistä. Sulje rikkoutuneet elohopeakuumemittarit esim. tiiviiseen lasipurkkiin.
✔ Palauta ruiskut ja neulat erillään lääkejätteistä. Pakkaa ne läpäisemättömään pakkaukseen, kuten tyhjään muovipulloon tai lasipurkkiin.
✔ Apteekki ottaa vastaan ainoastaan lääkejätteitä ja elohopeaa sisältäviä kuumemittareita sekä ruiskuja ja neuloja. Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä, esim. kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita tai paristoja.

Teksti: Suomen Apteekkariliitto, Suomen Kuntaliitto ja Jätelaitosyhdistys ry. 5.4.2013 (päivitetty 21.5.2015)